„Nu am agreat votul pe listă nici în trecut, nu-l agreez nici acum”

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"


Apropiatul Congres al Partidului Naţional Liberal naşte dispute solide în interiorul formaţiunii. Dincolo de candidaturile pentru funcţia de preşedinte, un subiect arzător este acela al modului în care se va vota pentru echipa de conducere.
Dacă liderul PNL, Crin Antonescu, susţine că este oportun un vot pe moţiuni, altfel spus ca, odată cu votul pentru preşedinte să se voteze şi echipa de conducere, voci din ce în ce mai puternice, în frunte cu Ludovic Orban, îl contrează, argumentând că sistemul propus de Antonescu ar însemna o întoarcere în timp.

„Votul pe listă ar însemna să ne întoarcem în timp“

Şi la nivelul Organizaţiei Judeţene a PNL Dâmboviţa există astfel de aprecieri. Deputatul liberal Gabriel Plăiaşu a declarat că va vota categoric pentru un vot uninominal, sistem pe care l-a susţinut dintotdeauna:
„Eu voi vota împotriva sistemului de vot pe listă. Nu l-am agreat nici în perioada când Theodor Stolojan era preşedintele partidului, nu-l agreez nici acum. Prin urmare, voi susţine să se păstreze în statut votul direct, aşa cum este el acum. Cât priveşte argumentele care umblă pe holurile Parlamentului, cum că ar face rău un vot uninominal, că ne-ar aduce în situaţii de dispută şi aşa mai departe, eu zic că mai multe probleme ne-ar crea să venim în faţa cetăţenilor şi să le explicăm de ce ne-am întors în timp“, a declarat Plăiaşu.

„PNL Dâmboviţa nu poate sta departe de Ludovic Orban“

Cât priveşte lupta pentru şefia partidului, parlamentarul liberal crede că e prematur să se discute acum pe cine va susţine filiala PNL Dâmboviţa, dar a lăsat să se înţeleagă că, în cazul în care Ludovic Orban va intra în cursă, votul se va îndrepta către acesta:
„Dacă vreţi un punct de vedere personal, nu cred că Ludovic Orban va candida pentru funcţia de preşedinte. Dar pot să vă spun că Organizaţia PNL Dâmboviţa nu poate sta departe de Ludovic Orban. Eu poate dau acum un semnal care ţine mai mult de afect decât de politică, dar aşa cred“, a mai precizat Plăiaşu, trimiţând la faptul că Orban a fost până acum ceva vreme preşedinte interimar al PNL Dâmboviţa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie