„Big Brother“ la alegeri

Data:

votvideolisteactePeste 100 de secţii de votare din cele 719 existente în judeţ vor fi dotate cu camere de luat vederi

Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie sunt în plină desfăşurare. Din cele 719 secţii de votare stabilite în Prahova, 106 vor fi dotate cu camere de luat vederi. Imaginile înregistrate în timpul votului vor ajunge la Biroul Electoral Judeţean, imediat după închiderea urnelor. Prefectura Prahova a stabilit deja secţiile de vot care vor fi monitorizate video, urmând ca, săptămâna viitoare, să achiziţioneze şi camerele de filmat.
La nivelul municipiului Ploieşti, vor fi înfiinţate trei secţii de vot speciale, la Gara de Sud, Gara de Vest şi în incinta Universităţii Petrol-Gaze. Aici vor vota doar alegătorii care, în ziua scrutinului, se află în altă localitate decât cea de domicilu.

La Ploieşti, listele electorale permanente au fost afişate la sediul Poliţiei Comunitare

Pentru buna desfăşurare a procesului de vot, din 22 noiembrie, primăriile din judeţul Prahova, au obligaţia să pună la dispoziţia cetăţenilor, spre consultare, listele electorale permanente, potrivit prevederilor legale în domeniu. În Ploieşti, listele electorale permanente pentru alegerile din 22 noiembrie au fost afişate la sediul Poliţiei Comunitare, de pe Bulevardul Republicii. Cetăţenii care vor să verifice înscrierea lor pe liste o pot face la Serviciul Relaţii cu Publicul din cadrul Politiei Comunitare, de luni până joi, în intervalul orar 08:00 – 16:30 şi vinerea, între orele 08:00 – 14:00. Totodată, potrivit legii privind alegerea preşedintelui, primarii sunt obligaţi să organizeze în această perioadă acţiuni de informare şi de îndrumare a alegătorilor pentru efectuarea verificărilor necesare desfăşurării în bune condiţii a procesului de vot, pe 22 noiembrie.

Aproximativ 14.000 de prahoveni nu pot vota la alegerile prezidenţiale, din cauza cărţilor de identitate inexistente sau expirate

Prefectul judeţului, Adrian Dobre a făcut apel la cetăţenii care nu au actele în regulă să-şi rezolve problemele, pentru a fi primiţi la vot
Situaţie alarmantă în judeţul Prahova, unde peste 12.000 de persoane au actele de identitate expirate, iar alte 1.500, cu drept de vot,  nu au acte de identitate, acestea fiind persoane care au implinit 18 ani si nu au solicitat, până în prezent, eliberarea actului de identitate. Din acest motiv, prefectul judeţului Prahova, Adrian-Florin Dobre, a făcut un apel către cetăţenii aflaţi în aceste situaţii ca în perioada imediat următoare să se prezinte la serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor, pentru a obţine actele de identitate la care au dreptul. Într-un comunicat de presă trimis la redacţie de Prefectura Prahova se mai precizează că „lipsa acestor acte îi privează pe cetăţeni de diverse drepturi, printre care dreptul la vot, dreptul la libera circulaţie pe teritoriul Uniunii Europene sau accesarea unor servicii publice“.
Menţionăm că în judeţul Prahova funcţionează 22 de servicii publice comunitare de evidenţă a persoanelor în subordinea consiliilor locale, după cum urmează: municipiul Ploieşti – str. Şos. Vestului nr. 19; municipiul Câmpina – sediul Poliţiei; oraş Azuga – sediul Poliţiei; oraş Băicoi – sediul Poliţiei; oraş Boldeşti-Scăieni – sediul Poliţiei; oraş Buşteni – sediul Primăriei; oraş Breaza – sediul Primăriei; oraş Comarnic – sediul Poliţiei; oraş Mizil – sediul Poliţiei; oraş Plopeni – sediul Poliţiei; oraş Sinaia – sediul Primăriei; oraş Slănic – sediul Primăriei; oraş Urlaţi – sediul Primăriei; oraş Vălenii de Munte – sediul Poliţiei; comuna Baba Ana – sediul Primăriei; comuna Brazi – sediul Primăriei; comuna Bălţeşti – sediul Primăriei; comuna Bucov – sediul Primăriei; comuna Ciorani – sediul Primăriei; comuna Scorţeni – sediul Primăriei; comuna Valea Doftanei – sediul Primăriei; comuna Valea Călugărească – sediul Primăriei.

Program suplimentat la Serviciile de Evidenţă a Persoanelor pentru cetăţenii care nu actele de identitate în regulă

Prefectul judeţului Prahova a mai informat că planul de măsuri pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale a fost transmis primarilor localităţilor unde funcţionează servicii publice de evidenţă a persoanelor pentru luare la cunoştinţă şi adaptare a programului de lucru cu publicul, în perioada 20 noiembrie – 6 decembrie, între orele 08.00 – 20.00.

Documente necesare obţinerii cărţilor de identitate

Documentele necesare obţinerii actelor de identitate sunt:
– certificat naştere – copie şi original
– certificat căsătorie – unde este cazul – copie şi original
– hotărâre de divorţ – definitivă şi irevocabilă – unde este cazul – copie şi original
– dovada adresei de domiciliu – copie şi original
– certificate naştere copii minori – unde este cazul – copie şi original
– timbru fiscal sau taxă extrajudiciară – 4 lei
– contravaloarea cărţii de identitate – 7 lei
Mădălina Zamfir

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Creștere alarmantă a cazurilor de fobie școlară la copii în județul Arad

Fenomenul fobiei școlare, o tulburare tot mai des întâlnită...

Alimente bogate în antioxidanți: esențiale pentru sănătatea organismului

Antioxidanții sunt substanțe chimice care protejează celulele organismului de...

Moartea lui Ögödei: Un moment crucial în istoria Imperiului Mongol

Ögödei Khan, al treilea fiu al lui Genghis Khan,...