„Avem în pregatire înfiintarea primului camp fotovoltaic din judetul Prahova“

Cele mai citite

„As începe prin a preciza ca anul trecut, la capitolul investitii am cheltuit 53 miliarde lei vechi. Aceasta suma se reflecta în: construire baza sportiva tip I pe ordonanta 7, reabilitare si modernizare a sistemului de alimentare cu apa în valoare de 27 miliarde lei vechi, investitii realizate în proportie de 95%, 4,5 miliarde lei vechi pentru amenajare trotuare în satul Dumbravesti, de asemenea s-a început etapa a II-a de amenajare a trotuarelor în satele Plopeni Sat si Malaiestii de Jos în valoare de 7 miliarde lei vechi, s-a asfaltat drumul satesc DS90 Sfarleanca, lucrari ce s-au ridicat la suma de 3,7 miliarde, DS30 Malaiestii de Sus – în valoare de 1,8 miliarde lei vechi si alte drumuri locale din Plopeni Sat, în lungime de 5 km, în valoare de 7 miliarde lei vechi. Din punct de vedere investitional, partea noastra de contributie a fost de 18 miliarde lei vechi.
Ca proiecte în faza de pregatire, am depus si a trecut de faza de eligibilitate si verificare tehnica proiectul integrat pe Masura 3.2.2, în valoare de 2,5 milioane de euro, pentru înfiintare sistem de canalizare, statie de epurare si modernizarea a patru drumuri de interes local, avem de asemenea în faza de pregatire finala înfiintarea primului camp fotovoltaic din judetul Prahova, pe o suprafata de 25 ha, cu o valoare de investitie de 18,6 milioane de euro, care va fi depus pana în data de 30 aprilie si care va asigura consumul pentru toate institutiile publice si iluminatul public, ceea ce va însemna o economie de 1,5 miliarde lei vechi la bugetul local.
Tot în 2009 am depus la Ministerul Mediului un proiect pentru amenajarea unui parc în jurul bazei sportive din satul Gavanel, cu o valoare de 48 miliarde lei vechi, si pe fondul de mediu am depus un proiect de 14 miliarde lei vechi pentru reducerea cheltuielilor la energia electrica si termica prin montarea de panouri solare si pompe geotermale pe scoala cu clasele I-VIII Plopeni Sat si scoala cu clasele I-VIII Dumbravesti.
Tot în 2009 am început construirea gradinitei cu program normal, cu trei grupe, în baza unui contract între administratia locala din Dumbravesti, Inspectoratul Scolar Prahova si Ministerul Educatiei, si care sper sa se finalizeze anul acesta. Pe langa aceste proiecte cu valoare investitionala mai mare, am amenajat prin pavaj parcarile de la sala de Utilitate Publica din satul Plopeni Sat, parcarile de la scoala Plopeni Sat, cele de la Caminul Cultural si primaria Dumbravesti, cu suma de 500 milioane lei vechi fiecare, si asfaltarea terenului de sport la scoala Plopeni Sat cu valoarea de 700 milioane lei vechi.
Din punct de vedere administrativ sunt foarte multumit de realizarile anului 2009, în ciuda crizei economice.
Fiind o iarna deosebit de grea, cu foarte multa zapada, am actionat pentru deszapezirea tuturor drumurilor de interes local din comuna noastra, în lungime desfasurata de 45 km, si pe cei 12 km de drum judetean care tranziteaza comuna, pentru a nu astepta interventia utilajelor de la baza Bucov sau baza Faget. Am încheiat un contract cu o firma de deszapezire din Ploiesti, am asigurat în permanenta transportul muncitorului de pe autogreder, utilajul a fost mereu în curtea primariei Dumbravesti si în maxim patru ore am reusit sa deszapezim fiecare strada a comunei si cele trei drumuri judetene, astfel încat lucratorii firmei care se ocupa de drumurile judetene au gasit mereu strazile curatate atunci cand soseau la Dumbravesti. Au fost lasate la urma drumurile de importanta mai mica si s-a intervenit întai pe drumurile principale. Am alocat 100 milioane lei vechi pentru întreg sezonul rece, dar cu siguranta ca nu vor fi cheltuiti în întregime, deoarece utilajul a lucrat 42 de ore pana în acest moment si am decis sa-l platim la ore de functionare. Scolile au fost absurd închise în zilele de luni si marti prin ordinul Ministerului deoarece nu s-a tinut legatura cu administratiile. Noi avem asigurate lemnele pentru toate scolile si în proportie de 50% pentru iarna viitoare.
Pentru anul acesta mi-am propus patru mari proiecte, finalizarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa, realizat în proportie de 85-90%, deci cam o luna de lucru în Plopeni Sat pentru intrarea în proba de presiune si executarea rebransarilor la populatie, finalizarea bazei sportive, care este realizata în proportie de 95%, mai avand de realizat racordul la energia electrica în valoare de 1,4 miliarde lei vechi, amenajare drum acces si parcare pentru 100 autoturisme în valoare de 3,6 miliarde, iar guvernul este dator 29 miliarde lei vechi catre comuna Dumbravesti pentru ca am folosit banii pentru aceste doua proiecte din veniturile proprii, proiectul de înfiintare a sistemului de canalizare si statie epurare, pentru care sunt 99% sigur ca se va concretiza deoarece Comisia Tehnica de Verificare nu ne-a mai cerut niciun fel de clarificare, si amenajarea parcului din satul Gavanel cu o valoare de 44 miliarde lei vechi, din care contributia primariei Dumbravesti va fi de 21 miliarde lei vechi.
Suntem în faza de obtinere a ultimului aviz pentru depunerea proiectului „Locuinte pentru tineri în sistem ANL“, anul acesta suntem prinsi în faza I cu 24 astfel de locuinte si asteptam avizul de Oficiul de Cadastru Prahova.
Avem trimisa documentatia la Compania Nationala de Investitii pentru construirea unei sali de sport tip B, cu o valoare de investitie de 14 miliarde lei vechi si am predat amplasamentul pentru începerea lucrarilor. Contributia noastra va fi 2 miliarde lei vechi pentru sistematizarea pe verticala, adica amenajarea parcarii, a drumului de acces, racordul la energie electrica si alimentare cu apa.
La gradinita Plopeni mai avem de executat sistematizarea pe verticala, demolarea cladirii vechi si construirea gardului, cu o valoare de 500 milioane lei vechi.
Cel mai mare proiect ramane cel de construire a campului fotovoltaic, ce trebuie depus pana pe 30 aprilie.
Fluxul investitional al comunei Dumbravesti se ridica la 80 miliarde lei vechi, si am fost nevoiti sa majoram taxele si impozitele locale care nu mai fusesera majorate din 2002, asa ca eram sub plafonul prevazut în codul fiscal. Singura speranta a administratiilor locale în acest moment este atragerea de fonduri de la Comunitatea Europeana. Consiliul Judetean a înteles ca administratiile locale au nevoie de sprijin pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile, adica TVA, si au hotarat sa sprijine primarii care depun proiecte cu finantare europeana prin suportarea TVA.
As încheia transmitandu-le cetatenilor sa aiba în continuare încredere în mine asa cum au avut timp de 9 ani, pentru ca eu nu ma opresc cu proiectele de dezvoltare a comunei indiferent cat va fi de greu sa le depun, pentru ca tot ce fac va fi numai pentru comuna. Eu am obligatia morala fata de dansii sa le rezolv problemele, pentru ca nu am facut promisiuni în campania electorala. Eu am constatat ce le lipseste cetatenilor si am actionat pentru remedierea problemelor stringente ale comunitatii. Astfel, am constatat ca scolile nu mai corespund tehnic si am investit peste 28 miliarde lei vechi pentru modernizarea lor, am constatat ca oamenilor nu le place sa mearga prin noroi si am asfaltat peste 85% dintre strazi, am constatat ca sistemul de alimentare cu apa construit în anii ’70 nu mai face fata si am întocmit proiectul pentru reabilitare, am constatat ca baza sportiva nu mai face fata normelor sportive si fac baza sportiva noua, si suntem a patra comuna din judet care am scos circulatia pietonilor din aria drumului judetean. Iata de ce, spuneam, am aceasta obligatie fata de concetatenii mei, carora le multumesc pentru sprijin, încredere si rabdare“, ne-a declarat domnul Valentin State, edilul comunei Dumbravesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img