„Am langa mine un colectiv extraordinar de bun si acesta e, în opinia mea, cel mai important lucru pe care se poate baza un primar“

Cele mai citite

„Vorbind, în primul rand, despre localitatea pe care o administrez, trebuie sa precizez ca aceasta este compusa din sase sate, Cernesti, Chiritesti, Homoraciu, Izvoarele, Malu Vanat, respectiv Schiulesti, si are o populatie totala de 6.000 de locuitori.
Dupa cum stim cu totii, anul trecut a fost unul foarte greu pentru cele mai multe primarii din tara. Pentru noi însa a fost unul destul de bun, pentru ca am muncit în echipa foarte mult si foarte serios, eu avand în Consiliul local niste oameni responsabili, care ma sprijina în toate demersurile. Spun ca a fost un an bun pentru ca am avut multe proiecte care s-au definitivat, altele se afla în derulare, fiind, la ora actuala, depuse pentru a primi finantare.
Dintre cele finalizate, l-as aminti pe cel de care eu personal sunt foarte mandra, un proiect pe fonduri de la Ministerul Mediului, si e vorba de un parc în satul Schiulesti, as spune un parc fara egal în judet, care se întinde pe 10.000 m. Parcul are si o scena, unde, la aproximativ doua saptamani, copiii din localitate vor da spectacole pentru a atrage turistii care merg la manastirea Crasna.
Am reusit, cu fonduri proprii, sa modernizam scoala si gradinita de la Malu Vanat care ramasesera nerenovate, avem de asemenea proiecte care merg în continuare, cum ar fi cel pe ordonanta 7, ce presupune schimbarea retelei de apa; ne-ar mai fi trebuit de la minister circa 4 miliarde pentru a face racordurile, nu i-am primit înca, dar sper ca acest lucru sa se întample curand.
În alta ordine de idei, am început realizarea unei baze sportive foarte frumoasa, langa parcul de la Schiulesti, baza urmand a se definitiva anul acesta.
O alta lucrare pe care am demarat-o este dirijarea apelor fluviale pe doua drumuri comunale, urmand ca în acest an, în parteneriat cu Consiliul Judetean sa finalizam lucrarea, si vom face aceasta dirijare a apelor fluviale la Homoraciu si Malu Vanat. Este o lucrare extrem de importanta si, în momentul în care o vom finaliza, va fi mult diminuat riscul de inundatii, foarte frecvente în aceasta zona.
Acum dorim sa continuam proiectele pe care le-am predat acum un an, si pentru care asteptam fonduri, dintre care unul integrat, pe Masura 3-2-2, pentru a accesa fonduri europene pentru canalizare, asfaltare în satele Schiulesti si Izvoarele, renovarea si modernizarea caminului cultural de la Izvoarele, precum si construirea unui after school la Homoraciu.
Avem, de asemenea, depus un proiect la Ministerul Mediului pentru realizarea a doua parcuri, unul la caminul cultural de la Homoraciu iar celalalt la caminul cultural de la Izvoarele. Un alt proiect pe care dorim foarte mult sa-l punem în practica vizeaza realizarea unei baze sportive în satul Homoraciu, si mai avem un proiect depus la Ministerul Administratiei si Internelor pentru extinderea retelei electrice.
Zona noastra este una deosebit de frumoasa, pitoreasca, avand locuitori harnici si foarte seriosi în ceea ce fac si, pentru ca si alti oameni sa o aprecieze asa cum noi, cei de aici, o apreciem, trebuie sa le punem la dispozitie o infrastructura de calitate. Iata de ce dorinta noastra este aceea de a atrage fonduri, investitori care sa dezvolte economic localitatea. Si, pentru ca vorbeam de investitii, în urma cu doua saptamani am primit vizita reprezentantilor unei firme interesate de achizitionarea unui teren în localitatea noastra pentru a construi aici un camin de batrani. În felul acesta s-ar crea locuri de munca pe raza comunei, taxele si impozitele ar veni, de asemenea, la bugetul local, deci ar fi o serie de avantaje în acest sens. În satul Homoraciu exista un camin de batrani, facut de domnul Petre Mihai Bacanu, care este si cetatean de onoare al comunei, iar în acest camin vor putea fi cazate persoanele în varsta din localitate.

Referindu-ma la problemele întampinate din cauza iernii, una cum de mult timp nu am mai avut, aceste probleme au fost unele deosebite si pe raza localitatii noastre. Si spun aceasta pentru ca noi, la primarie, nu avem decat un tractor cu o lama de deszapezire si ne-am descurcat destul de greu cu acest unic utilaj. Însa locuitorii au intervenit cu propriile metode de deszapezire, acolo unde a fost cazul si acesta este un lucru de apreciat, pentru ca nu au asteptat ca primaria sa rezolve aceasta problema în totalitate, cu atat mai mult cu cat, repet, nici resursele si posibilitatile noastre nu sunt cele necesare într-o asemenea situatie. Si trebuie sa luam în considerare faptul ca noi, ca primarie, nu avem fonduri pentru a contracta serviciile firmelor care ar fi putut sa ne asigure utilaje necesare în acest scop. În orice caz, aportul cetatenilor localitatii a fost esential în aceasta ampla actiune de degajare a drumurilor publice, pentru a le reda circulatiei.

Pentru anul în curs avem în vedere mai multe obiective pe care as vrea sa le pun în aplicare, si sper ca voi reusi acest lucru în mare parte, pentru ca sunt un om care face eforturi permanente pentru a atrage fonduri. Asadar, în primul rand doresc sa termin aceasta lucrare de schimbare a retelei de apa pe ordonanta 7, sa finalizez baza sportiva si sper ca în acest an sa facem o baza sportiva si la Homoraciu, sat în care doresc sa realizam si extinderea retelei electrice. De asemenea, intentionam sa finalizam lucrarile de dirijare a apei pluviale si sa depunem, pentru a atrage fonduri pe mediu, un proiect mai vechi de-al nostru, vizand dirijarea valcelului din satul Homoraciu. Acesta aduna toata apa de pe versant si devine foarte periculos atunci cand sunt precipitatii mari.
Speram sa obtinem fonduri pentru proiectul pe Masura 3-2-2 pentru a începe asfaltarea si canalizarea, de asemenea poate reusim sa încheiem un parteneriat cu Consiliul Judetean si sa construim un alt sediu pentru primarie, întrucat cel actual este, într-adevar, o cladire frumoasa, cocheta, însa insuficienta ca spatiu si deci improprie desfasurarii actului administrativ.
În plus, doresc sa facem reabilitarea dispensarelor umane, sa ridicam unul nou la Schiulesti si în aceasta ultima privinta este de dorit ca anul acesta sa întocmim cel putin proiectul, daca nu vom reusi sa-l si construim efectiv. În orice caz, nu as vrea ca mandatul meu sa se termine fara sa ating acest deziderat, la care tin foarte mult.
Sigur, visele noastre sunt ambitioase, însa fondurile sunt cele care sunt si atunci vom încerca si prin forte proprii sa facem foarte multe lucruri si ma gandesc aici inclusiv la lucrarile de întretinere a unitatilor de învatamant de pe raza localitatii, lucrari pe care le vom realiza cu oamenii nostri, fara sa apelam la firme specializate. De altfel, am norocul de a avea langa mine un colectiv extraordinar de bun, oameni care sunt bucurosi sa puna umarul în tot ce doresc sa realizez si acesta e, în opinia mea, cel mai important lucru pe care se poate baza un primar.
Concetatenilor mei as vrea sa le spun ca în perioada aceasta grea trebuie sa fim uniti, trebuie sa fim buni si sa ne ajutam între noi, ca sa putem trece prin tot ce ne este dat de la Dumnezeu“, a încheiat doamna Margareta Dinulescu, edilul comunei Izvoarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie