„Alba-neagra” la Tribunalul Ialomita – Interpretarea neunitara, cu privire la acordarea suplimentelor salariale, criticata de prefect

Cele mai citite

Prefectul judetului Ialomita, Petru-Madalin Teculescu
Prefectul judetului Ialomita, Petru-Madalin Teculescu

Prefectul judetului Ialomita, Petru-Madalin Teculescu, a criticat, saptamana trecuta, practica neunitara la nivelul instantei, respectiv Tribunalul Ialomita, cu privire la acordarea de catre unele primarii din judet a suplimentelor salariale. Astfel, s-a ajuns ca in unele cazuri instanta sa admita actiunile prefectului, iar in altele sa le respinga.

Pe scurt, cateva primarii din judetul Ialomita au acordat suplimente salariale functionarilor de conducere si de executie, hotararile consiliilor locale Slobozia, Tandarei, Amara si Fetesti, considerate nelegale de catre prefect, fiind atacate la instanta de contencios administrativ competenta, in speta Tribunalul Ialomita.

Prin Sentinta civila nr. 2038F/25.10.2010, Tribunalul Ialomita a respins actiunea prefectului in ceea ce priveste anularea H.C.L. Slobozia nr. 65/2010, sentinta care a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

De asemenea, prin Sentinta civila nr. 2314F/11.11.2010, Tribunalul Ialomita a admis actiunea prefectului in ceea ce priveste anularea H.C.L. Amara nr. 25/2010, iar legat de H.C.L. Fetesti nr. 104/2010, termenul de judecata a fost 9 decembrie 2010, iar pentru anularea H.C.L. Tandarei nr. 45/2010, termenul de judecata este 17 ianuarie 2011.

„Avand in vedere solutiile diferite pronuntate in aceeasi speta, este evident ca la nivelul instantei competente in solutionarea cauzelor (Tribunalul Ialomita) nu exista o interpretare unitara in ceea ce priveste textul de lege, care a constituit temeiul de drept in baza caruia au fost acordate suplimentele salariale”, sustine prefectul in cadrul unui comunicat de presa remis saptamana trecuta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie