Locotenent colonel trimis in judecata pentru fapte de coruptie

Procurorii din cadrul Direcţiei naţionale anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatului locotenent colonel Tăiatu Ilarie din cadrul ISU ‘Vlaşca’ (judeţul ), în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: intelectual şi uz de în scopul ascunderii unei infracţiuni de corupţie sau asimilate corupţiei, ambele în formă continuată (câte două acte ); abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată (2 acte ); asociere pentru săvârşirea de infracţiuni;  complicitate la infracţiunea de sustragere sau distrugere de înscrisuri oficiale în formă continuată (2 acte ).

dna1

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: in de membru al de concurs pentru ocuparea unor posturi de ofiţeri, în cadrul ISU ‘Vlaşca’ judeţul Giurgiu, în cursul lunii octombrie 2007, inculpatul Tăiatu Ilarie împreună cu preşedintele , ceilalţi doi membri ai acesteia şi secretarul tehnic, a aderat la o asociere de tip infracţional iniţiată anterior de fostul inspector şef Ghimpeţeanu (trimis în judecată într-o altă cauză penală). În cadrul acelei comisii, la cererea lui Ghimpeţeanu , inculpatul Tăiatu Ilarie a falsificat două borderouri individuale de concurs şi, ulterior, cele două foi de concurs pentru a ajuta doi candidaţi să fie declaraţi admişi prin fraudă. Inculpatul Tăiatu Ilarie l-a ajutat pe preşedintele să sustragă atât borderourile iniţiale, dar şi foile de concurs iniţiale ale celor doi candidaţi, din dosarele de concurs şi să le înlocuiască cu cele falsificate. În acest fel au fost lezate interesele legale la două părţi civile (candidaţi ce au fost declaraţi respinşi, deoarece locurile lor au fost ocupate prin fraudă, dar care trebuiau declaraţi admişi, în mod legal).

Acest s-a format prin disjungere din cauza în care s-a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 53 de inculpaţi, în legătură cu fraudarea rezultatelor concursului pentru ocuparea mai multor posturi de ofiţeri şi subofiţeri, desfăşurat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, în cursul anului 2007. Printre cei trimişi în judecată se află şi colonel Ghimpeţeanu Marian, fost inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Vlaşca’ Judeţul Giurgiu, precum şi celelalte la care se face referire în prezentul , respectiv preşedintele comisiei, ceilalţi doi membri ai acesteia şi secretarul tehnic (detalii nr.303/VIII/3 din 28 iulie 2010).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Alte articole similare

Articol adaugat de pe data de 18 iunie 2013.
Postat in: Giurgiu, Prima pagina.

6 comentarii:

  1. Pingback: Aurelia Lora Constantinescu, trimisa in judecata | Ziarul Semnal de Ilfov

  2. Pingback: Locotenent colonel trimis in judecata pentru fapte de coruptie | Ziarul Semnal de Giurgiu

  3. Pingback: Giurgiu, Calarasi si Ialomita, judetele cu cei mai multi analfabeti | Ziarul Semnal de Giurgiu

  4. Pingback: Giurgiu, Calarasi si Ialomita, judetele cu cei mai multi analfabeti | Ziarul Semnal de Călăraşi

  5. Pingback: Giurgiu, Calarasi si Ialomita, judetele cu cei mai multi analfabeti | Ziarul Semnal de Ialomita

  6. Pingback: Miron Mitrea a oferit funcția de șef la ISC, în schimbul unor lucrări la casa mamei sale din Voluntari | Ziarul Semnal de Ilfov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>