Prefectul a sesizat Parchetul cu privire la posibile fapte penale savarsite de angajatii primariei municipiului Calarasi

Prefectul a anuntat luni intr-o conferinta de presa ca a sesizat Parchetul pentru posibile savarsite de angajatii primariei municipiului Calarasi, dupa ce presa locala a semnalat unele nereguli in legatura cu chioscurile de distributie a ziarelor.
„Am dispus prin ordin efectuarea verificarilor a ceea ce ne-ati prezentat si am primit materialul cu concluziile. Din concluzii reiese ca salariatii primariei municipiului Calarasi care au fost insarcinati cu ducerea la indeplinire a Hotararii de Consiliul Local nr. 201/21.11.2011 nu si-au indeplinit atributiile de serviciu si in consecinta nu au intocmit documentatia necesara organizarii licitatiei publice pentru cele zece terenuri ce urmau sa fie concesionate in vederea amplasarii unor chioscuri de ziare. Totodata, desi au fost sesizati fie prin adrese directe de catre un alt compartiment, fie prin rezolutie scrisa salariatii primariei municipiului Calarasi nu au intreprins nicio actiune si nu au intocmit documente care sa demonstreze ca si-au indeplinit sarcinile de serviciu in ceea ce priveste ridicarea chioscurilor de ziare amplasate in mod ilegal pe domeniul public incepand cu data de 2.05.2011. Ca atare propunerea colegilor mei si eu am fost de acord cu ea a fost sa sesizam Parchetul de pe langa Judecatoria Calarasi cu privire la posibila savarsire a unor fapte de natura penala in legatura cu salariatii primariei municipiului Calarasi care fie nu au facut demersuri pentru ridicarea chioscurilor de difuzare a presei, amplasate categoric in mod ilegal pe domeniul public, fie nu au dus la indeplinire Hotararea Consliului Local”, a spus prefectul judetului Calarasi, George Iacob.
Acesta a precizat ca in legatura cu acest caz a mai fost instiintat atat Consiliul Concurentei cat si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
„Am instiintat Consiliul Concurentei pentru ca asa e corect in calitate de organism autonom administreaza si pune in aplicare Legea concurentei nr. 21/1997 ce are drept scop protectia, mentinerea si stimularea concurentei si a unui mediu concurential normal in vederea promovarii intereselor consumatorilor. Totodata, am facut o adresa catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii deoarece acest consiliu mediatizeaza faptele de discriminare in conformitate cu dispozitiile art. 194 alin.1 lit. b din Legea 48/2002 pentru aprobarea O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare”, a spus George Iacob.
Saptamana trecuta, reprezentantii unei publicatii locale au adus la cunostinta prefectului problemele cu care se confrunta in ceea ce priveste distributia ziarelor pe piata locala.
„Distributia ziarului nostru la cele zece chioscuri detinute de societatea Hiparion, amplasate in cele mai circulate zone din municipiul Calarasi, este blocata. Reprezentantii societatii refuza, in prezent, sa puna in vanzare publicatia noastra (ca de altfel intreaga presa locala) pe motiv ca nu am incheiat un contract legal. Specificam faptul ca in modelul de contract prezentat de societate sunt stipulate cateva clauze abuzive, printre care: impunerea unor preturi foarte mari pentru retururi (ziare nevandute) cat si pentru depozitarea acestora; impunerea unui termen foarte lung pentru plata facturii (75 de zile); nu ne-a fost asigurat transportul ziarelor la chioscurile pe care aceasta societate le detine in muncipiul Calarasi. Un alt dezavantaj il reprezinta imposibilitatea distribuirii ziarelor in judet, intrucat aceasta societate nu mai detine o retea de chioscuri. Ca urmare a celor mentionate mai sus, va solicitam sprijinul pentru rezolvarea acestei probleme ce aduce dezavantaje atat pentru publicatia noastra cat si pentru cititorii nostri”, se arata in sesizarea adresata prefectului judetului Calarasi.
George Iacob a dat asigurari ca rezultatele cercetarilor efectuate de vor fi aduse la cunostinta presei imediat ce vor fi finalizate.

Tags: , , , , , , , , ,

Alte articole similare

Articol adaugat de pe data de 24 mai 2012.
Postat in: Actualitate, Calarasi, Prima pagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *