Prahova – Gheorghe Frangulea, directorul SC Rowa Dany SRL Urziceni, trimis in judecata de procurorii DNA

Procurorii au trimis in judecata miercuri, 15 februarie, pe directorul S.C. S.R.L. din , judetul Ialomita, , responsabil tehnic pentru un proiect cu finantare europeana, si pe Stefan Cristian Mihaescu, administrator al unei societati comerciale si reprezentant in Romania al unei societati comerciale din Germania, pentru o de peste 700.000 de euro cu , destinate unui proiect de infiintare a unei fabrici de procesare a carnii in orasul Busteni, judetul

Ambii sunt acuzati de participatie improprie la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor si participatie improprie la infractiunea de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave.

Anchetatorii au stabilit ca, in 21 aprilie 2006, intre Agentia SAPARD (actuala Agentie de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit), in calitate de autoritate contractanta, si SC Rowa Dany SRL Urziceni, in calitate de Beneficiar, a fost incheiat un contract de finantare din fonduri SAPARD pentru punerea in practica a proiectului intitulat „Infiintarea unei fabrici de procesare a carnii in localitatea Busteni, judetul Prahova“. Responsabilul tehnic al proiectului a fost desemnat Gheorghe Frangulea.

In 26 aprilie 2006, in timpul derularii procedurilor de achizitie, intre Rudolf Kissinger GmbH, reprezentata in Romania de Stefan Cristian Mihaescu si SC Rowa Dany SRL a fost incheiat un contract de vanzare – cumparare pentru achizitionarea unei linii complete de procesare a carnii, firma desemnata castigatoare avand oferta cu valoarea cea mai mica. In cadrul licitatiei, pe langa firma castigatoare, au mai fost inregistrate alte doua oferte: una din partea unei societati comerciale controlate de Mihaescu Stefan Cristian si alta a unei societati comerciale din Italia. Oferta firmei din Italia este fictiva intrucat societatea comerciala respectiva nu are nici o legatura cu proiectul, iar oferta are la baza inscrisuri false.

Toata documentatia referitoare la procedura de achizitie, deci inclusiv oferta falsa a firmei din Italia, despre care Mihaescu Stefan Cristian si Frangulea Gheorghe (cel care s-a ocupat efectiv de implementarea proiectului) aveau cunostinta, a fost depusa la Agentia SAPARD de reprezentatul legal al proiectului, fara ca acesta sa cunoasca faptul ca licitatia a fost trucata de cei doi, potrivit DNA.

Astfel, SC Rowa Dany SRL a incasat pe nedrept 2.466.652,8 lei (echivalentul a 703.430 euro), reprezentand fonduri SAPARD si fonduri de la bugetul national. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Bucuresti s-a constituit parte civila cu suma de 2.523.025,805 lei.

Pentru recuperarea pagubei cauzate celor doua bugete – respectiv bugetul Comunitatilor Europene si bugetul de stat – procurorii au dispus instituirea sechestrelor asiguratorii asupra unor bunuri imobile apartinand celor doi inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Alte articole similare

Articol adaugat de pe data de 16 februarie 2012.
Postat in: Actualitate, Ialomita, Prahova, Prima pagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *