Dambovita – Maximul curentului Perseide, in noaptea de vineri spre sambata

Data:

Activitatea curentului de meteori Perseide are cea mai mare intensitate, anul acesta, in noaptea de vineri spre sambata, ploaia de stele putand fi observata cu ochiul liber, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori (SARM), Valentin Grigore.
Pentru o buna observare a curentului Perseide este nevoie ca cerul sa fie perfect senin si lipsit de poluare luminoasa.
Presedintele SARM spune ca, in noaptea de vineri spre sambata, va avea loc un adevarat spectacol pe cer.
Activitatea curentului meteoric Perseide creste de la un meteor pe ora la inceputul perioadei, pana la circa 60-100 de meteori pe ora in noaptea de maxim. Cea mai mare densitate de meteori poate fi observata spre dimineata.
SARM organizeaza observatii ale ploii de stele in cadrul taberei de astronomie „Perseide“, unde se deruleaza proiectul „Voluntariat in astronomie – scoala astronomica de vara Perseide 2011“, finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dambovita, in colaborare cu Primaria Targoviste si Salvamont Arges.
Curentul de meteori Perseide este cel mai cunoscut dintre toti curentii majori activi pe parcursul unui an. Meteorii, apartinand curentului Perseide, au radiantul, locul de unde aparent radiaza pe cer meteorii, situat in constelatia Perseu.
Societatea Astronomica Romana de Meteori este o organizatie neguvernamentala cu sediul central la Targoviste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un protest împotriva obținerii de vize de flotanta avut loc în Balta Albă

Circa 50 de rezidenți din comuna Balta Albă, situată...

Anchetă pentru contracte de ucenicie fictive pentru fonduri de la stat de peste 2 milioane lei

Un angajator din județul Olt a fost implicat în...